Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη




 Ονοματεπώνυμο: Αντώνης Δελατόλας
 Θέση στην οργάνωση-σωματείο: Συντονιστής- Υπεύθυνος της Κάριτας Τήνου.
 Πόσα χρόνια ασχολείστε  με την οργάνωση; Σαν υπεύθυνος ασχολούμαι από τον Οκτώβριο του 2010. Όμως, σαν εθελοντής βοηθάω περισσότερο από 5 χρόνια
 Ποιές είναι οι δράσεις-έργα της οργάνωσης που έχουν γίνει; ) Η Κάριτας συγκεντρώνει τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, παπούτσια, φάρμακα, χρήματα από εράνους, υλικά αγαθά και τα μοιράζει σε παιδιά, ηλικιωμένους, μετανάστες, οικογένειες και οργανώσεις. Επίσης, βοηθά υλικά και οικονομικά σε έκτακτες ανάγκες. Η Κάριτας της Τήνου επίσης βοηθά τους φυλακισμένους στην Χίο και τα εγκαταλειμμένα παιδιά με διάφορες τρόπους. 
 Ποιές είναι οι δράσεις-έργα της οργάνωσης που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν; Εκτός από όλα τα παραπάνω που γίνονται σε τακτά διαστήματα η Κάριτας προγραμματίζει συχνά συσσίτια και εράνους.
Συμμετέχετε και σε άλλες οργανώσεις; Αν ναι σε ποιές; Ήμουν εθελοντής στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004, στους Special Olympics το 2011, στον σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ».
Πώς και γιατί ξεκινήσατε να ασχολείστε με την οργάνωση; ήμουν ευαισθητοποιημένος σχετικά με τον εθελοντισμό και επιπλέον με βοήθησαν και οι σπουδές μου (είμαι κοινωνικός λειτουργός). 
Τι θα προτείνατε στις επόμενες γενιές όσον αφορά τον εθελοντισμό; Πιστεύω ότι όταν κάποιος ασχολείται με τον εθελοντισμό, ωφελείται.

Επιμέλεια: Βερνάρδος Βίλλας, Αλβέρτη Μαριάνθη, Ανταλή Μαριέττα, Δημητροπούλου Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου